Eerste bomen uit ‘wijkbudget’ geplant in Belgisch Park

622
0

Afgelopen week zijn in de Gentsestraat en op het Belgischeplein de eerste fruitbomen geplaatst in het kader van ‘Bomen voor Scheveningen’. Het gaat om volwassen appel-, pruim- en kersenbomen en een tamme kastanje. De meeste van deze bomen stonden eerst bij een fruitkweker en krijgen nu op Scheveningen een tweede leven. Initiatiefnemer van Belgisch Fruitpark Irene Plugge is heel blij met dit resultaat: “De bomen maken deel uit van onze Circulaire Voedselstraat. De komende tientallen jaren kunnen ze in toenemende mate in de voedselvoorziening van de wijk voorzien!”

Het voorstel ‘Bomen voor Scheveningen’ heeft in oktober de competitie voor het wijkbudget gewonnen van 49 voorstellen voor een betere leefomgeving in het noordelijk deel van de badplaats. Ruim 2.829 bewoners brachten hun stem uit, waarvan 1.507 voor het winnende idee, een bundeling van vier plannen voor meer groen.

Een werkgroep van de vier initiatiefnemers gaat met het gewonnen budget binnen een jaar zoveel mogelijk bomen planten voor een betere luchtkwaliteit en een beter aanzien van de wijk. Op dit moment wordt samen met de gemeente de laatste hand gelegd aan het plan.

Deel dit bericht via: