Rapgroep De Kraaien brengt ode aan Scheveningen

4238
0
Videostill

De Haagse rapgroep De Kraaien, bekend van de hit ‘Ik Vind Je Lekker’, heeft vrijdag zijn nieuwste single ‘Scheveningen’ gelanceerd. Een ode aan de mooiste badplaats van Nederland.

Het idee kwam tot stand nadat Popagenda Scheveningen en YMCA Scheveningen frontman van De Kraaien, Bernd Gansebev, benaderden voor een mooi project: ‘wat kunnen we samen bedenken om de bewoners van Scheveningen een hart onder de riem te steken in deze moeilijk tijd?’ Het idee werd geboren om een song te maken met een bijbehorende videoclip die de trots, liefde en passie voor Scheveningen weerspiegelen. Gansebev had nog een melodielijn liggen, die hij ooit op 31 december 2011 had bedacht. Precies 9 jaar later, op 31 december 2020, schreef Gansebev de tekst af en nam hij de vocalen op.

Volkslied
De productie van de muziek is door Andor van Reeven uitgevoerd, bekend van zijn vele ghost-producties voor onder andere Charly Lownoise. Het resultaat mag er zijn: een poëtisch pareltje met een dynamische, hier en daar dreigende beat, waarbij dit keer niet is gekozen voor hardstyle, zoals bij de afgelopen samenwerkingen met onder andere Outsiders in ‘1 Team’. De video is gemaakt door Geert Albarda, die een compilatie van sfeerbeelden van Scheveningen gebruikte, afgewisseld met portretten van bekende Scheveningers die zich afgelopen jaar extra hebben ingezet voor de gemeenschap.
De eerste reacties van de locals zijn ronduit bejubelend en variëren tussen ‘kippenvel’ en ‘tranen in de ogen van emotie’. Hiermee lijkt de missie nu al geslaagd, het sentiment zit er goed in. Scheveningen is met dit lied in ieder geval een kandidaat voor een eigen volkslied rijker.


De single ‘Scheveningen’ is nu overal te downloaden/streamen.

Deel dit bericht via: