Veel rook bij brand in Keizerstraat

1981
0
Beeld: Dick Teske

De brandweer werd donderdagochtend rond 8.20 uur gealarmeerd toen er flinke rook werd waargenomen aan de achterzijde van een pand aan de Keizerstraat.

Toen de eerste eenheid ter plaatse kwam werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’ om extra personeel en materieel te laten komen om de brand te bestrijden en naastgelegen panden te ontruimen.

De brandhaard bevond zich aan de achterzijde van het pand waarin een Thais restaurant is gevestigd, in het stukje Keizerstraat tussen de Kolenwagenslag en de Marcelisstraat. De brand ontstond tussen het plafond en het dak van het restaurant.

Na aankomst van de brandweer was het nog niet duidelijk of er nog personen in het pand aanwezig waren. Na onderzoek heeft de brandweer de brand snel kunnen blussen en kunnen bevestigen dat er geen personen meer aanwezig waren.

De brandweer is na het blussen nog enige tijd bezig geweest met breek- en sloopwerkzaamheden om er zeker van te zijn dat er geen brandhaarden meer waren. De naastgelegen panden zijn gecontroleerd op aanwezigheid van schadelijke rookgassen. Toen uit de metingen bleek dat er geen gevaar meer was konden de mensen weer terug naar hun woningen.

De schade aan het getroffen pand is groot. De gedupeerden zullen door Stichting Salvage worden geholpen bij de afwikkeling van de schade. Er is bij deze brand niemand gewond geraakt.

Deel dit bericht via: