Zwaargewonde bij heftige keukenbrand aan de Zeekant

1503
0
Beeld: Dick Teske

Woensdagavond, net voor 00.00 uur, werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Zeekant.

De brand bleek te woeden in de keuken van een appartement. De brandweer heeft opgeschaald om extra personeel en materieel te laten komen omdat er nog één persoon vermist was. De brandweer heeft de persoon snel gevonden en overgedragen aan het personeel van de ambulancedienst.

Het pand is opgebouwd uit acht appartementen, deze waren al deels ontruimd na komst van de brandweer. Voor de zekerheid zijn alle appartementen nogmaals nagekeken op aanwezigheid van bewoners. De bewoners van zeven appartementen werden opgevangen in het naastgelegen Aquarius hotel.

Het personeel van de ambulancedienst en het ter plaatse gekomen Mobiel Medisch Team (MMT) hebben het slachtoffer medische zorg verleend. Deze persoon is zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft na de bluswerkzaamheden alle appartementen gecontroleerd op aanwezigheid van schadelijke stoffen en kon daarna de appartementen vrijgegeven. De schade aan het getroffen appartement is groot en de bovengelegen appartementen hebben veel rookschade opgelopen. Stichting Salvage zal de gedupeerden helpen met de afhandeling van de schade.

Deel dit bericht via: