Scheveningen gaat gemoedelijk en rustig 2021 in

2073
0
Beeld: De Scheveninger

Een jaarwisseling in lockdown, zonder vreugdevuren en met een vuurwerkverbod. Terwijl in de gehele regio de autobranden je om de oren vlogen, was het voor Scheveningen de rustigste en gemoedelijkste Oud en Nieuw in jaren.

Van 12.00 tot 18.00 uur hadden de organisaties van beide Vreugdevuren bijeenkomsten georganiseerd voor hun achterban. Vreugdevuur Scheveningen had op het Dr. de Visserplein een tent neergezet met muziek en op het veldje aan de Adriaan Coenenstraat was onder meer een springkussen voor de kids.

Beeld: Dick Teske

In Duindorp was het feest op het Tesselseplein. De organisatie van Duindorp Vreugdevuur had van de gemeente een vergunning gekregen voor een demonstratie. Tientallen mensen kwamen op de demonstratie af en maakte er een feestelijke middag van, met als hoogtepunt van vele jongeren het optreden van de rapper JeBroer.

Beeld: Dick Teske

Beide bijeenkomsten werden rond 18.00 uur afgesloten en een rustige vooravond begon. Ondanks het vuurwerkverbod werd er in heel Scheveningen volop (sier)vuurwerk afgestoken. Her en der verwarmden kleine vuurtjes, al dan niet in een vuurton, buurtbewoners.

Beeld: De Scheveninger

De brandweer had het rustig op Scheveningen en hoefde niet vaak in actie te komen. Een klein palletbrandje op de Hoge Nol werd vlot geblust, maar voor twee (deel)scooters die ten prooi vielen aan buitenbrandjes werd verder geen actie ondernomen. Ook de politie hield een oogje in het zeil bij de diverse brandjes, maar over het algemeen hoefden zij niet in actie te komen.

Beeld: De Scheveninger

In het Belgisch Park werd flink geknald met illegaal vuurwerk. De brievenbus van Dierenkliniek Scheveningen, aan de Gentsestraat, viel daar aan ten prooi. “Terwijl ik namelijk achter de voordeur naar buiten aan het kijken was waar die enorme knallen vandaan kwamen werd mijn brievenbus en verzendkastje voor diagnostische monsters er met groot geweld vanaf geknald. Ik ben blij dat de muur de knal tegen hield anders had ik vol glas gezeten”, aldus één van de medewerkers.

Beeld: Dierenkliniek Scheveningen

Na 00.00 uur, was het beeld hetzelfde. De eerste paar uren van 2021 verliepen op Scheveningen uiterst rustig en gemoedelijk. Rond 03.00 uur ‘s nachts rolde er een flinke mist de regio binnen. Op sommige plekken, zoals op de Duindorpdam, was het zicht nihil. Ook was het behoorlijk glad. Ernstige ongelukken door de mist bleven op Scheveningen gelukkig uit.

Beeld: De Scheveninger

Lees alles over de jaarwisseling op Scheveningen terug in onze liveblog.

Deel dit bericht via: