Brandweer redt hondjes bij woningbrand Paulus Buijsstraat

786
0
Beeld: Dick Teske

Maandagmiddag werd rond 16.30 uur de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand in de Paulus Buijsstraat. Bij de brand kwam veel rook vrij.

De brand bleek te woedde op de begane grond van de woning. Doordat de brand uitslaand was en naastgelegen woningen ontruimd moesten worden, werd er door de brandweer opgeschaald naar ‘middelbrand’ en zijn meerdere voertuigen ingezet bij de bestrijding van de brand.

De brand was snel onder controle. De brandweer heeft nog enige sloopwerkzaamheden verricht om er zeker van te zijn dat er verder geen brandhaarden waren. De bewoners van het brandadres waren tijdens de brand niet thuis. Wel waren er twee honden in de woning aanwezig. Deze zijn door de brandweer uit de woning gered en ter plaatse nagekeken door de dierenambulance, omdat ze rook hadden ingeademd.

De schade aan de woning is groot en de woning is tijdelijk onbewoonbaar. Stichting Salvage ondersteunt de bewoners van de getroffen bij de schadeafhandeling.

Deel dit bericht via: