Scholieren Maris College winnen tweede prijs Olympia Filmfestival

441
0

Afgelopen week zijn vier leerlingen (12 en 13 jaar) van Maris College Belgisch Park (Technasium VWO) uit Den Haag tweede geworden in hun categorie op het Olympia Filmfestival voor scholieren in Griekenland, met hun film ‘Star Wars: imperial match’. Het gaat om Philip Schonewille, Joris Janssen, Ocean Hamerlinck en Levi Numann. Ze werden gekozen uit 1.400 inzendingen en behoorden tot de tien nominaties (per categorie, er waren drie categorieën).

Al eerder hebben ze met de film de eerste prijs gewonnen in hun categorie op het Nederlands FilmFestival. Normaal gesproken mogen de winnaars van dit festival voor scholieren een weekje naar Griekenland om hun talenten te tonen bij de Europese editie, Camera Zizanio. De heer Bruijnickx, die de leerlingen begeleidt: “Door corona ging de reis niet door. Philip, Joris, Ocean en Levi hebben online kennis gemaakt en samengewerkt met jongeren uit andere Europese landen, met wie zij onder andere een nieuwe film maakten. Bij de wedstrijd deden 84 films uit 26 landen mee. Wij waren één van de zes Nederlandse scholen en de enige school die in de prijzen is gevallen.”

Deel dit bericht via: