Burgemeester opent Miniland van LEGO®

1956
0
Beeld: De Scheveninger

Vrijdagochtend mocht burgemeester Jan van Zanen de officiële opening verrichten van Miniland in het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. Het Discovery Centre gaat naar verwachting pas open in het voorjaar van 2021, maar de burgemeester kreeg al een kleine sneak preview van één van de hoogtepunten van de overdekte attractie aan de Scheveningse boulevard.

Bekende Scheveningse en Haagse gebouwen, zo’n 22 maquettes in totaal, zijn nagebouwd voor Miniland. Een team van internationale en getalenteerde ‘Meester Model Bouwers’ is meer dan 6.800 manuren bezig geweest en hebben in totaal meer dan 1 miljoen LEGO® steentjes in 17 verschillende kleuren gebruikt voor de bouw van het interactieve MINILAND. Daarnaast staan er maar liefst 2.500 minifigures in Miniland.

De burgemeester, vergezeld door een aantal kinderen, kreeg voorafgaand aan de opening een korte making off te zien. Daarna mocht hij met een LEGO® sleutel het LEGO® slot van de deur openen. Direct bij binnenkomst wordt je het nagebouwde Scheveningen ingezogen. De Pier, het Kurhaus, de vuurtoren, het boulevardtreintje en zelfs de reddingboot van de KNRM vaart rond. Er zijn zoveel kleine details aangebracht, dat je telkens weer iets nieuws opvalt. Extra leuk, dag en nacht wordt nagebootst. Op een gegeven moment valt de avond, er klinkt vuurwerk en alle lampjes gaan aan. Na twee minuten breekt de dagenraad weer aan, worden de vogels wakker en komt Scheveningen weer in beweging.

Beeld: De Scheveninger

Ook Miniland moet natuurlijk een burgemeester hebben die waakt over de stad, dus burgemeester Van Zanen mocht zijn eigen LEGO® figuurtje plaatsen in het stadhuis. Daarna kreeg hij uit handen van general manager Nicola Hamilton een prachtige LEGO® ooievaar gemaakt naar aanleiding van het wapen van Den Haag. Model Builder Jamie Lee heeft twee dagen gewerkt aan de ooievaar, die een mooi plekje krijgt op de kamer van de burgemeester.

Beeld: De Scheveninger
Beeld: De Scheveninger
Deel dit bericht via: