Lokale vis op kop in zevende en allerlaatste SIOS-ronde

489
0
Beeld: Dick Teske

Afgelopen week werden de cheques behorende bij de allerlaatste ronde van Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS) coronaproof uitgereikt in Muzee Scheveningen door wethouder Anne Mulder.

De financiering van deze projecten komt – zoals dat de afgelopen zes rondes ook het geval is geweest – enerzijds vanuit het Community Led Local Development programma vanuit de Europese Unie, en anderzijds vanuit Kansen voor West via de Gemeente Den Haag. Daarnaast is er deze ronde een extra bijdrage geweest vanuit de Gemeente (afdeling Wonen) voor projecten die aandacht geven aan duurzame energietransitie.

De vertegenwoordigers van negen projecten mochten een cheque in ontvangst nemen. De drie projecten met de meeste stemmen kregen daarnaast nog eens respectievelijk een bonus van 5, 15 en 25% op hun aangevraagde bedrag.

De meeste stemmen gingen deze keer naar ‘Lokale vis met Scheveningse jongeren’, een samenwerkingsproject van de Stichting Noodzeevis en SVO (speciaal voortgezet onderwijs in de voedsel, horeca of vissector). Dit initiatief kreeg een cheque van 12.500 euro. “Wij willen jongeren enthousiast maken voor Noordzeevis uit Scheveningen en laten zien hoe lekker en veelzijdig lokale vis kan zijn. Dit gaan ze doen met jongeren die voor het eerst kennis maken met Noordzeevis uit Scheveningen en jongeren die zich voorbereiden op een werkend leven in de horeca of vissector van Scheveningen.”

Deel dit bericht via: