Demonstratie Houtrustweg blijkt Sinterklaasfeestje

1511
0
Beeld: Dick Teske

Het was zaterdag een vreemde gewaarwording op de Houtrustweg. De politie liet via een persalarmering weten dat er een demonstratie aan de gang was op de Houtrustweg. De toegestroomde journalisten vonden alleen geen demonstratie op het parkeerterrein van het Zuiderstrand, maar een grote groep Pieten inclusief Sinterklaas!

De goedheiligman en de Pieten waren zich van geen kwaad bewust. Ze wilden helemaal niet demonstreren, maar waren zich aan het verzamelen om daarna naar het Tesselseplein te gaan. Daar werden tientallen kinderen verrast door Sinterklaas en zijn dansende en feestvierende Pieten.

Na het feest op het Tesselseplein vertrok de stoet naar andere plekken in de regio. De politie besloot daarop de Pieten kort staande te houden en de ‘demonstratie’ te ontbinden. Ondanks dat doken de Pieten gedurende de dag op diverse locaties op om strooigoed uit te delen.

Deel dit bericht via: