Gemeente knapt Sweelinckplein en Frederik Hendrikplein op

916
0
Beeld: De Scheveninger

Pleinen zijn belangrijke ontmoetingsplekken. Sommige pleinen zijn helaas verouderd. De gemeente Den Haag start daarom met het opknappen van zes plekken, waaronder het Sweelinckplein en het Frederik Hendrikplein.

De pleinen worden de komende tijd samen met bewoners verder opnieuw ingericht in het kader van de Haagse Pleinenaanpak. Bredemeijer: “Levendige en aantrekkelijke pleinen geven kracht aan de buurt. Zo kunnen bewoners, jong en oud, elkaar makkelijk en spontaan ontmoeten. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt, moet zo’n pleintje er natuurlijk wel verzorgd en uitnodigend bijliggen. Samen met bewoners gaan we aan de slag om dit voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld met bomen, bankjes en betere bestrating.”

Pleinenaanpak
Jaarlijks wordt 400.000 euro vrijgemaakt voor de Haagse Pleinenaanpak. De pleinen worden gekozen aan de hand van een aantal criteria. Zo moet de plek een echte ontmoetingsplek zijn en bewoners betrokken kunnen worden bij de keuzes. Bij de verbeteringen gaat het bijvoorbeeld om meer ruimte voor voetgangers, extra bomen en planten, andere beplanting of meer zitbanken. De ideeën van bewoners en ondernemers zijn hierbij belangrijk. Zij weten het beste wat hun buurt nodig heeft, en zijn tegelijkertijd onmisbaar bij het netjes houden ervan.

Deel dit bericht via: