Burgemeester zet streep door vreugdevuren

1713
0
Beeld: Dick Teske

Dinsdagavond heeft burgemeester Jan van Zanen bekend gemaakt dat de vreugdevuren van Scheveningen en Duindorp niet zullen doorgaan. De vreugdevuur-organisaties zijn eerder op de avond persoonlijk op de hoogte gebracht van het besluit.

Hoewel het traject voor vergunningverlening volgens planning verliep en alle seinen op groen stonden, verbieden de coronamaatregelen van de Rijksoverheid het nu om een evenementenvergunning te verlenen. De burgemeester lichtte zijn besluit toe in een vergadering waarbij, naast Vreugdevuur Scheveningen en Duindorp Vreugdevuur, ook vertegenwoordigers van de vreugdevuren in Laak en Escamp aanwezig waren. Geen van de vreugdevuren in Den Haag zullen deze jaarwisseling georganiseerd mogen worden.

“Het aantal besmettingen blijft zo hoog dat wij geen mogelijkheden zien om hier een veilig evenement van te maken”, zo laat de organisatie van Duindorp Vreugdevuur weten. Zij zeggen verder positief te zijn over de gesprekken met burgemeester Jan van Zanen en dankbaar voor alle hulp die zij de afgelopen maanden hebben gekregen. “Alle seinen staan op groen voor een vreugdevuur voor volgend jaar en wij gaan verder met de vergunningstrajecten voor die editie.”

Ook Vreugdevuur Scheveningen richt zijn pijlen op volgend jaar: “Zodat we hopelijk onze traditie op strand weer kunnen voortzetten!”

Deel dit bericht via: