Twaalf plannen genomineerd voor wijkbudget Duindorp Begroot

812
0
Beeld: Arnaud Roelofsz

De twaalf genomineerde plannen die kans maken op het wijkbudget van 30.000 euro voor het mooier, gezelliger, sportiever of groener maken van Duindorp zijn bekend.

Aan de oproep om Duindorp te verbeteren met creatieve plannen is door bewoners massaal gehoor gegeven. Zo zijn er plannen ingediend voor een watertappunt in de Duinspeeltuin, uitbreiding van de kerstversiering in Duindorp en vlaggenmasten met Scheveningse vlaggen. Voor het opfleuren van de wijk zijn plannen ingediend voor meer groen door bomen, beplanting en het plaatsen van duurzame bloembakken aan lantarenpalen. Duindorp SV wil meer betekenen voor de jeugd en delen deze ambitie met Jongerenwerk Scheveningen die een veilige ontmoetingsplek willen creëren. Tot slot zijn er diverse plannen ingediend voor een veiligere wijk zoals een op- en afrit voor mindervaliden en het plaatsen van een AED in Duindorp.

Stemmen
Iedere bewoner van 12 jaar en ouder uit Duindorp ontvangt deze week per brief een persoonlijke stemcode. Hiermee kunnen buurtbewoners meebeslissen over de besteding van 30.000 euro aan plannen voor de wijk. Dit gebeurt door het bedrag te verdelen over één of meerdere favoriete plannen.

Stemmen kan tot en met 11 december op de website van Duindorp Begroot. Op vrijdag 18 december 2020 maakt de gemeente de winnende plannen bekend tijdens de Duindorp Begroot prijsuitreiking. Dit zijn de plannen die het meest zijn gekozen door buurtbewoners en samen binnen het budget van 30.000 euro passen.

Deel dit bericht via: