Koningin Máxima op werkbezoek in Schevenings havengebied

1209
0
Beeld: Dick Teske

Koninklijk bezoek voor het Scheveningse havengebied woensdagmiddag. Koningin Máxima bracht een werkbezoek aan scheepsreparatie- en constructiebedrijf Boeg B.V. & Boeg Nautic in het kader van de Dag van de Ondernemer. Daarbij werd ook de SCH-236 ‘Noordster’ bezocht.

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, begon met een rondleiding door de productiehal van het bedrijf. Zij werd hierbij vergezeld door de voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof. Boeg ontwerpt, produceert en installeert constructies van onder meer kunststof en metaal. De constructies zijn bestemd voor diverse toepassingen in onder meer waterzuiveringsinstallaties en schepen. Ook maken zij objecten voor de publieke ruimte zoals metalen banken, prullenbakken en boomroosters.

Koningin Máxima werd geïnformeerd over twee specifieke projecten. Zij sprak met medewerkers over het ontwerp en de constructie van een zaai- en oogstmachine voor de productie van zeewier aan de Nederlandse kust. De machine is in samenwerking met de Stichting Noordzeeboerderij ontwikkeld.

Aansluitend bezocht Koningin Máxima in de Scheveningse haven de haringlogger SCH-236 Noordster, gebouwd in 1949. De logger wordt door Boeg en vrijwilligers gerestaureerd als museumschip. In de restauratiefase functioneert het ook als leerwerkbedrijf voor MBO leerlingen. Vanwege de coronacrisis is het restauratiewerk tijdelijk stilgelegd.

Tot slot sprak Koningin Máxima in het voormalige visruim met de directie van Boeg en de eigenaren van twee Scheveningse bedrijven, Vrolijk Tent- en Zeilmakerij en Pronk-Hollandvis B.V. over de impact van de coronacrisis op hun bedrijfsvoering.

Máxima bracht een bezoek aan een scheepsreparatie- en constructiebedrijf in Scheveningen in het kader van de Dag van de…

Geplaatst door Vorsten op Woensdag 18 november 2020

Deel dit bericht via: