Sponsorloop Annie M.G. Schmidtschool brengt recordbedrag op voor KNRM

1231
0
Beeld: De Scheveninger

De leerlingen van de Annie M.G. Schmidtschool in het Statenkwartier hebben een recordbedrag opgehaald tijdens hun jaarlijkse sponsorloop. De ene helft van het opgehaalde bedrag gaat terug naar de kinderen zelf en wordt onder meer gebruikt voor een investering aan het schoolplein. De andere helft werd woensdag overhandigd aan een goed doel, de redders van KNRM-station Scheveningen.

De keuze voor de KNRM als het goede doel voor de sponsorloop was volgens gymleraar Gijs snel gemaakt. “De meeste kinderen wonen dicht bij het strand en we hebben allemaal gezien hoeveel goed werk de KNRM afgelopen zomer heeft gedaan. En met dat in hun achterhoofd hebben de kinderen zich echt geweldig goed ingezet. Ik heb ze zien zweten en ze bleven gewoon doorgaan. Het was ongelooflijk.”

De KNRM ontving een cheque van maar liefst 2426 euro van de Annie M.G. Schmidtschool en de leerlingen waren maar wat nieuwsgierig wat de KNRM met dit geld ging doen. “We gaan er in ieder geval een overlevingspak van kopen”, vertrouwde Arie Verbaan van de KNRM de kinderen toe. “Dat hebben onze mensen nodig om het werk, om het helpen en redden van anderen, op een goede manier te kunnen doen. En als we dan nog wat over hebben gaan we daarvoor de mensen de opleidingen laten doen die ze nodig hebben om het werk bij de KNRM op een goede manier te kunnen doen.”

Deel dit bericht via: