Ophef over sprookjesbeelden op de boulevard

6972
0
Heropening Sprookjesbeelden Aan Zee in 2012. Beeld: Dick Teske

Online is ophef ontstaan over de ‘Sprookjesbeelden aan Zee’ op de Scheveningse boulevard van de Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness.

De 23 beelden zijn in 2004 geplaatst, op initiatief van Theo en Lida Scholten de stichters van museum Beelden aan Zee. Nadat de beelden in 2012 zijn teruggeplaatst op de herinrichtte boulevard wordt het hoekje met de Sprookjesbeelden veelvuldig gebruikt als speelplek door kinderen en als foto locatie voor toeristen.

Maar juist die kinderen blijken nu de aanleiding van de ophef. Connie Witteman, bij velen nog bekend onder haar artiestennaam Vanessa, heeft op haar populaire Instagram ‘Conniespower’ foto’s geplaatst van een aantal van de beelden die volgens haar mishandeling van kinderen afbeelden. “Welke zieke geest ziet dit als kunst” en “Welk ziek persoon keurt zoiets goed om dat te laten plaatsen in Scheveningen” schrijft zij bij afbeeldingen van de Sprookjesbeelden.

Enkelen van haar ruim 82.000 volgers opperen zelfs om een petitie te starten om de beelden te laten verwijderen. Anderen wijzen Connie erop dat deze beelden al 16 jaar op de boulevard staan en sprookjes zoals Hans en Grietje uitbeelden.

Beeld: @conniespower

Deel dit bericht via: