VVD: “Pak het kruispunt Statenlaan-Eisenhouwerlaan aan!”

681
0
Beeld: De Scheveninger

De VVD heeft in een debat met mobiliteitswethouder Van Asten wederom aandacht gevraagd voor het onveilige kruispunt Statenlaan/ Eisenhouwerlaan/ Willem de Zwijgerlaan. De liberalen willen dat de wethouder de situatie eens goed onderzoekt. Raadslid Det Regts: “Het kruispunt is onoverzichtelijk. Er rijdt een tram, bus, er zijn meerdere verkeersbanen, het kruispunt is niet haaks en dus gevaarlijk.” De liberalen stellen dat het college meer in het werk moet stellen om de veiligheid daar te borgen.

Naast verkeerswoordvoerder Regts haakt collega raadslid en buurtbewoner Judith Oudshoorn ook aan bij het appèl: “Bewoners schuwen het kruispunt nu. Laten hun kinderen er niet fietsen omdat ze het te gevaarlijk vinden. Dan moet er echt iets gebeuren, de wethouder vindt fietsen belangrijk, maar op deze kruising is geen veilige plek voor hen.”

De liberalen roepen de wethouder op om in gesprek te gaan met buurtbewoners. Tijdens de behandeling in de commissie was ook een inspreker, welke het had over de ongelukken en de vele bijna-ongelukken. Er moet ingegrepen worden, voordat het echt mis gaat.

Bewoners voelen zich volgens de VVD nu onvoldoende serieus genomen. De Haagse VVD beroept zich naast gesprekken met de buurt ook op een enquête die door 500 mensen is ingevuld waar dit kruispunt als onveilig werd beschouwd. Ook roepen zij de wethouder op om met een herinrichting het kruispunt veiliger te maken.

Deel dit bericht via: