Weer problemen met het licht van de vuurtoren

1187
0
Beeld: De Scheveninger

Oplettende Scheveningers viel het afgelopen week op dat het licht van de vuurtoren plotseling een stuk minder fel schijnt dan voorheen. Op donderdagavond werd Rijkswaterstaat via twitter op de hoogte gesteld van het probleem.

Een dag later meldde Rijkswaterstaat dat het volgens de aannemer ‘mogelijk een korte spanningsdip in de elektriciteitsvoorziening was’. Vreemd vinden de omwonenden, want een korte spanningsdip zou betekenen dat het probleem zich kortdurend zou voortdoen en niet dagen achtereen. “Ik woon hier al 22 jaar, dus ik weet hoe het er uit moet zien”, aldus één van hen.

Volgens de Nederlandse Vuurtoren Vereniging lijkt het erop dat de vuurtoren momenteel draait op de noodverlichting. “Zo te zien is er een defect aan de reguliere verlichting (een hogedruk kwikdamplamp van 220v) en is er automatisch overgeschakeld naar de noodverlichting (een halogeenlampje van 24v).”

Sinds de grootschalige renovatie van de vuurtoren is er regelmatig gedoe met het licht van de vuurtoren. In juli bleef het tot twee keer toe donker in de toren vanwege een kapot onderdeel.

Update: Rijkswaterstaat heeft de adviezen ter harte genomen en het licht schijnt sinds woensdag 11 november weer zoals vanouds.

Deel dit bericht via: