Zandpaden en hekken in Westduinpark aangepakt

875
0
Beeld; De Scheveninger

Vorige week is gestart met de aanpak van de zandpaden in het Westduinpark. Op verschillende plekken komen paden van schelpen of asfalt in plaats van zandpaden. Ook worden de toegangspoortjes veiliger. Zo wordt het Westduinpark beter bereikbaar voor ouderen, mindervaliden en ouders met kinderwagen. Het werk duurt ongeveer een maand.

Het Westduinpark is in de afgelopen jaren flink veranderd. De gemeente wilde de duinen en de natuur meer ruimte geven in dit bijzondere natuurgebied. Daarom werd en aantal paden van asfalt omgezet naar paden van schelpen of zand. Door deze veranderingen konden bewoners die minder goed kunnen lopen, niet meer alle paden gebruiken. Zij vroegen om een verbetering van deze paden en de gemeente ging met hen in gesprek. Het resultaat is dat een aantal zandpaden nu schelpen of asfalt krijgen. De paden zijn dan voor iedereen weer beter bereikbaar. Ook worden de toegangspoortjes in het hele gebied makkelijker te bedienen.

Tijdens het werk zijn de paden tijdelijk afgesloten. De werkzaamheden duren ongeveer een maand.
Er wordt op verschillende plekken in het gebied gewerkt, zoals aan het pad en fietsenstalling bij strandslag 10, het pad dat aansluit op de tramlus van tram 12, het pad aan de Laan van Poot ter hoogte van de Sniplaan, het pad in deelgebied ‘de Plak’ tussen het Fuutpad en Kwartelpad en aan de opgangen bij de Nieboerweg en Houtrustweg in de Bosjes van Poot.

Deel dit bericht via: