Zeehondje duikt op in Verversingskanaal

940
0
Beeld: Dick Teske

Hondenuitlaters keken woensdagmiddag vreemd op toen zij uit het water van het Verversingskanaal ineens een hoofdje zagen komen. Even later bleek dat hoofdje van een nieuwsgierige zeehond, die besloot op de betonnen rand van de Duindorpdam tot rust te komen.

Het is alweer wat jaren geleden dat een zeehond zich zo uitgebreid in het Verversingskanaal liet zien. De laatste keer dateert van rond de jaarwisseling 2015/2016.

Voor de zekerheid is er contact opgenomen met de Dierenambulance, maar aangezien het beestje in goede gezondheid leek te zijn, hoefden zij niet in actie te komen. De verwachting is dat de zeehond vanzelf weer via de sluisdeuren aan de Kranenburgweg de weg naar open zee zal vinden.

De grasvelden rond het Verversingskanaal worden veelvuldig gebruikt om honden uit te laten. Er wordt dan ook gevraagd om voorlopig goed op te letten of de zeehond aanwezig is, voordat de hond los gaat om treurige incidenten, zoals onlangs op het Zuiderstrand, te voorkomen.

Deel dit bericht via: