Vermist hondje in goede gezondheid gevonden

564
0

Het sinds vorige week vermiste 10-jarige hondje Fofinha is woensdagavond in goede gezondheid gevonden op het Koningsplein in het Regentessekwartier.

Fofinha ontsnapte uit haar tuigje nadat zij ergens van schrok bij haar aankomst in Scheveningen. Het hondje verdween korte tijd spoorloos, pas na drie dagen kwam de eerste zichtmelding waarbij het met zekerheid om het vermiste hondje ging. Fofinha was gezien bij de Franse School aan de Scheveningseweg. Vrijwilligers van Zoekteam Vermiste Honden Haaglanden gingen ter plaatse maar zonder resultaat.

Pas op zondag kwam de volgende zichtmelding, bij het Vredespaleis. Zoekteams kregen het hondje ter hoogte van het Catshuis in de peiling, maar door afgestoken vuurwerk zette Fofinha het weer op een lopen en verdween de Scheveningse Bosjes in.

Op maandag kwamen de zichtmeldingen plots uit de Bosjes van Poot en Duindorp. Er werd een speciaal gebouwde houten vangkooi geplaatst en er werd volop geflyerd in de omgeving. Op woensdagmiddag werd Fofinha weer gespot in de Bosjes van Poot en werd opnieuw de vangkooi geplaatst.

Een paar uur later kwam het verlossende telefoontje, Fofhina was gevonden! Niet in de Bosjes van Poot, maar helemaal op het Koningsplein. Een man, die zijn hond daar uitliet, had Fofinha gevonden tussen de bosjes. Zijn hond sloeg aan en wilde niet verder.

De Dierenambulance heeft het vermoeide hondje opgehaald vanaf het Koningsplein, waarna later op de avond een lid van het zoekteam Fofhina heeft opgepikt en naar een opvanglocatie heeft gebracht. Hier kan het hondje bijkomen van haar grote avontuur en rustig wennen aan het leven in Nederland voordat ze geadopteerd kan worden.

Deel dit bericht via: