Reddingboot Kitty Roosmale Nepveu weer terug op Scheveningen

548
0
Beeld: KNRM Scheveningen

Sinds afgelopen vrijdag is KNRM-reddingboot de Kitty Roosmale Nepveu, na afwezigheid van ruim twee maanden, weer terug in de Scheveningse haven.

De reddingboot heeft een uitgebreide motoren-renovatie ondergaan, waarbij alle zuigers, cilindervoeringen en cilinderkoppen zijn vervangen. Ook zijn de motoren op een zogenaamde testbank getest, waarbij ze opnieuw zijn afgesteld op het werk dat van een reddingboot wordt gevraagd. Hierna zijn de motoren weer ingebouwd.

Op de Nieuwe Waterweg is de afgelopen week uitgebreid proef gevaren met de Kitty, waarbij vooral werd gekeken naar de temperaturen van de motoren bij verschillende toerentallen.

Aankomende week zal er nog een duurtest plaatsvinden naar het KNRM-reddingstation op Ameland. Als ook deze test goed uitpakt, zal de Kitty weer volwaardig kunnen worden ingezet op Scheveningen en kan de vervangende reddingboot, de Koos van Messel, weer elders worden ingezet.

Deel dit bericht via: