Groenproject wint wijkbudget Noordelijk Scheveningen

693
0
Beeld: Arnaud Roelofsz

Afgelopen vrijdag mochten de indieners van het winnende plan ‘Bomen in Scheveningen’ de cheque van 30.000 euro in ontvangst nemen van kersverse wethouder Anne Mulder (Financiën, Stadsontwikkeling en Stadsdeel Scheveningen) en Mendy van Veen (Stadsdeeldirecteur Scheveningen).

Vier initiatiefnemers met eerder elk een eigen groenplan hebben de handen in één geslagen met ‘Bomen in Scheveningen’ als gezamenlijk plan om te zorgen dat er meer bomen in Scheveningen komen. “Wij zijn ontzettend blij verrast met deze prijs”, zeggen de initiatiefnemers. “Bomen helpen tegen klimaatverandering, temperen de temperatuur en zuiveren de lucht. Hoe leuk wordt het Belgisch Park als je daar in drie plantsoenen fruit en noten kunt plukken of een wandeling kunt maken onder statige hoge bomen aan de Groningsestraat, de Zwolsestraat of de Gevers Deynootweg. Iedereen uit Noordelijk Scheveningen die een goede plek voor een boom weet, kan contact met ons opnemen via onze facebookpagina ‘Bomen op Scheveningen’ en dan gaan wij samen met de gemeente kijken wat de beste plekken zijn. Wij kijken uit naar het starten van het plaatsen in samenwerking met alle bewoners en de gemeente!”

Stadsdeeldirecteur Mendy van Veen was tevreden over de participatie tijdens Noordelijk Scheveningen Begroot. “Terugkijkend zijn er 49 diverse en uiteenlopende plannen ingediend waarvan elf plannen verkiesbaar zijn gesteld voor het verbeteren van de wijk. Er hebben maar liefst 2.829 bewoners gestemd over de verdeling van het wijkbudget van 30.000 euro waar het plan ‘Bomen in Scheveningen’ als overduidelijke winnaar uit de bus kwam. Dit komt neer op maar liefst 20% van de wijk”, aldus Van Veen.

De winnaars gaan nu samen met de gemeente aan de slag om invulling te geven aan hun gezamenlijke plan. Voor meer informatie en uitslagen: noordelijkscheveningenbegroot.nl.

Deel dit bericht via: