Couvéehuis blijft open

724
0

Dankzij gezamenlijke inspanningen van Welzijn Scheveningen en de gemeente Den Haag blijft het Couvéehuis open.

Wethouder Martijn Balster (Wonen, wijken en welzijn): “Het Couvéehuis vervult een belangrijke functie in Scheveningen en is echt een icoon voor de wijk. Een plek waar mensen samen kunnen komen en die in deze moeilijke coronatijd van extra toegevoegde waarde is. Mooi dat we ervoor hebben kunnen zorgen dat ze de komende jaren toch hun activiteiten kunnen voortzetten.”

In het vorige coalitieakkoord moest er nog bezuinigd worden op welzijn. Gemeente en Welzijn Scheveningen hebben gezamenlijk gezocht naar een andere invulling waarmee het Couvéehuis nu open kan blijven.

Welzijn Scheveningen en het Wijkoverleg zullen een wijkcoöperatie oprichten om, mede in overleg met een vertegenwoordiging van de vrijwilligers, namens de bewoners van het Statenkwartier de programmering van het Couvéehuis gezamenlijk vorm te geven.

Jan van der Werf (Welzijn Scheveningen) reageert: “We hebben goed overleg met de gemeente Den Haag gevoerd en ik ben erg blij dat het Couvéehuis open kan blijven. Na een onzekere periode is er nu duidelijkheid voor de komende jaren. Zo kan er nog meer betrokkenheid uit de wijk worden gerealiseerd.”

Deel dit bericht via: