Uitgebrande auto houdt de gemoederen bezig

1147
0
Beeld: De Scheveninger

Een uitgebrand autowrak in de Nieuwe Laantjes houdt de gemoederen bezig in de buurt. Omwonenden vragen zich af waarom het wrak nog niet door de gemeente is verwijderd.

Het verhaal van het wrak vind zijn oorsprong enige weken geleden. De toen nog niet uitgebrande Opel stond samen met een andere wagen al geruime tijd geparkeerd aan de Nieuwe Laantjes ter hoogte van huisnummer 44. Omdat er schijnbaar ook geen gemeentelijke parkeerbelasting voor de voertuigen werd voldaan werden beide wagens voorzien van een rode wielklem.

Volgens omwonenden zijn de wagens vanaf half september diverse malen gemeld bij de gemeente omdat de schijnbaar achtergelaten voertuigen meerdere schaarse parkeerplekken in de wijk in beslag namen. Eén van de voertuigen werd niet lang daarop weggehaald, maar de kleine grijze Opel bleef achter in de Nieuwe Laantjes. In de nacht van 21 op 22 september brandde deze auto grotendeels uit. De hulpdiensten vermoeden dat brandstichting de oorzaak van de brand is.

De buurt dacht na de brand snel verlost te zijn van het achtergelaten autowrak, maar niets is minder waar. Inmiddels is het twee weken later en het uitgebrande autowrak staat nog steeds geparkeerd aan de Nieuwe Laantjes. “We hebben het wrak nu al een paar keer gemeld bij de gemeente, maar er wordt niets meegedaan. Het is toch niet normaal dat zo’n uitgebrande auto wekenlang op straat blijft staan!”, aldus verontruste buurtbewoners.

Inmiddels is het wrak door de gemeente opgemerkt en voorzien van een oranje sticker.

Deel dit bericht via: