Nieuwe podcastserie over innovaties op Scheveningen

967
0
Beeld: Gemeente Den Haag

Eind september organiseerde de Gemeente Den Haag samen met verschillende partners, waaronder De Scheveninger, Smart@Sea. Tijdens deze innovatiedagen werd het zogenoemde ‘Living Lab Scheveningen’ geopend.

De boulevard vormt een leeromgeving voor allerlei innovaties die morgelijke oplossingen bieden voor maatschappelijke problemen. Bijvoorbeeld zwerfafval, (sociale) veiligheid en geluidsoverlast. Documentairemaker Lotte van Gaalen maakte in opdracht van de gemeente Den Haag een nieuwe podcastserie. In vier delen neemt Lotte de luisteraars mee langs de robots, positieve ethiek, privacy en overlast en het combineren van functies.

Beluister de vier delen hieronder:

Podcast #1 – Pas op, hier rijden robots!
Wist je dat er op Scheveningen een heleboel wordt geëxperimenteerd? Met nieuwe innovaties, uitvindingen en technologieën. Smart@Sea, een podcast van de gemeente Den Haag, vertelt je wat er allemaal gebeurt op Scheveningen en waarom. We nemen je mee van het havenhoofd tot het zwarte pad.

Podcast #2 – Positieve Ethiek
Aflevering 2 gaat over Positieve ethiek. Als er robots op Scheveningen rijden, waar moeten die dan aan voldoen? Hoe zorgen we dat ze ons niet lui maken maar juist goed gedrag stimuleren? En wat hebben de robots te maken met die slimme lichtmasten op de boulevard?

Podcast #3 – Privacy en overlast
In deze aflevering hoor je hoe de slimme lichtmasten op de boulevard kunnen helpen om geluidsoverlast te voorspellen en tegen te gaan, onder anderen dankzij geluidssensor Cyrb. Maar hoe zit dat met privacy? En is privacy belangrijker dan veiligheid?

Podcast #4 – Functies combineren
De innovaties die in het LivingLab worden getest doen meer dan alleen overlast voorkomen. Ze kunnen ook bijdragen aan een prettigere buitenruimte voor mens en dier. Onder anderen door paaltjes, schermen, verlichting en camera’s te gaan combineren.

De gemeente is ook erg benieuwd naar jouw mening. Deel je vragen of opmerkingen door te mailen naar smartthehague@denhaag.nl.

Deel dit bericht via: