Veel Scheveningse ondernemers verplichten mondkapjes niet

1397
0
Foto: Dick Teske

Naast de verscherpte maatregelen van de overheid, vraagt Burgemeester Jan van Zanen iedereen om een mondkapje te dragen in voor het publiek toegankelijke binnenruimtes, zoals winkels, kappers en supermarkten.

Veel Scheveningse ondernemers stellen de mondkapjes niet verplicht. Erik van het Brabants Lederwarenhuis: “Ik vind het vooral de verantwoordelijkheid van de klant. Ze moeten zelf die keus maken. Klanten kunnen beter komen winkelen op de rustige momenten. We verkopen op dit moment wel veel mondkapjes.”

Ook bij Hubo in de Badhuisstraat worden klanten zonder mondkapje niet geweigerd. Frank: “We verplichten het niet, maar we juichen het wel toe. Als het drukker wordt in de winkel, doe ik hem zelf ook op. Ik zou het wel prettig vinden als het verplicht wordt.” Miriam van Max Dohle Mode: “Ik heb geen deurbeleid. Als er een klant binnen komt met een mondkapje, doe ik hem zelf ook op. Voor de veiligheid van die klant. Ze mogen het van mij wel verplicht stellen. Het is nu onduidelijk.”

De supermarkten in Scheveningen geven aan dat ze het dragen van mondkapjes ook niet verplichten, maar dat ze de keuze aan de klant laten. Ook de Blokker en de Hema stellen de mondkapjes niet verplicht.

Deel dit bericht via: