Scheveningse ondernemers dupe van ‘code rood’ Zuid-Holland

2069
0
Beeld: De Scheveninger

Direct nadat bekend werd dat zowel België als Duitsland de Nederlandse provincies Noord- en Zuid-Holland op rood hebben gezet kregen Scheveningse ondernemers een stroom aan annuleringen te verwerken.

Woensdagavond kondigden zowel België als Duitsland ‘code rood’ af voor Zuid-Holland. Dat houdt in dat het verboden is om voor niet-noodzakelijke reizen naar die provincies te reizen. De Belgen en Duitsers moeten zich bij thuiskomst laten testen en in sommige Duitse deelstaten moet men ook twee weken in quarantaine. Voor de Duitsers gingen de maatregelen per direct in en met terugwerkende kracht. Bij de Belgen gaan de maatregelen vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur in.

“Het regent annuleringen. De Duitse gasten haken massaal af”, laat Marrie Tuit van het Aquarius Hotel aan de Zeekant weten. Ze vraagt zich af hoe de Scheveningse ondernemers de winter doorkomen. “Ik ben bang van niet. Scheveningen heeft amper Covid-19 besmettingen, maar is nu weer zwaar de Sjaak.”

Ook bij Casa Bruti aan de Haarlemsestraat volgen de annuleringen zich in een rap tempo op. Natascha Bruti: “De betekenis van de uitgegeven code rood voor Den Haag in relatie tot Casa Bruti is zichtbaar in de mailbox.” Ze plaatst daarbij een foto waarin de diverse annuleringen te zien zijn.

Ook de Scheveningse horeca volgt de ontwikkelingen op de voet. Op vrijdagavond zal er een extra persconferentie zijn van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. De verwachting is dat er tijdens de persconferentie aanvullende maatregelen worden aangekondigd.

Deel dit bericht via: