Boudewijn Revis neemt afscheid van Scheveningen

657
0
Beeld: Dick Teske

Wethouder Boudewijn Revis nam woensdag afscheid van de Haagse raad. De afgelopen twee jaar was hij naast wethouder van Financiën en Stadsontwikkeling ook stadsdeelwethouder van Scheveningen. Een post die hij al meerdere jaren ambieerde en in 2018 graag overnam van toenmalig wethouder Karsten Klein.

In 2012 werd Boudewijn voor het eerst aangesteld als wethouder. “Mijn eerste ervaring als wethouder op Scheveningen was in 2014 de opening van het gerenoveerde Prins Willemplein. Dat was een hele happening. We gingen met een boot van de KNRM door de Keizerstraat naar het vernieuwde plein met een heuse Prins Willem. Het was enorm druk, ontzettend veel mensen op de been. Dat was een geweldige ervaring.”

In 2014 ging ook het meerjarenprogramma ‘De Kust Gezond’ van start. Misschien wel hét project op Scheveningen waar de wethouder het meest aan gelinkt wordt. “We begonnen met een investering van 6 miljoen, maar ik denk dat we nu alles bij elkaar op een investering van zo’n 60 miljoen zitten. En dat is het waard, want een gezonde kust is niet alleen goed voor Scheveningen, maar goed voor de hele stad”, legt Boudewijn uit.

Vanuit zijn nieuwe functie als directeur terreinbeheer en ontwikkeling bij Staatsbosbeheer zal Boudewijn niet meer zoveel op Scheveningen te vinden zijn. “Maar al stop ik als wethouder, in mijn hart blijf ik een betrokken Scheveninger.”

Op woensdag nam Boudewijn persoonlijk afscheid van Scheveningen met een drietal kleine afscheidsmomenten. ’s Avonds vond het officiële afscheid in de Haagse raad plaats. Daarbij ontving Boudewijn uit handen van burgemeester Van Zanen de Gouden Vroedschapspenning. Aansluitend vond de installatie plaats van Anne Mulder. Hij neemt de portefeuilles Financiën en Stadsontwikkeling van Boudewijn over en is ook de nieuwe stadsdeelwethouder van Scheveningen.

Lees het complete afscheidsinterview van Boudewijn Revis in De Scheveninger van deze week.

Deel dit bericht via: