Auto te water aan Dr. Lelykade

1451
0
Beeld: Dick Teske

Donderdagavond, even na 21.00 uur, werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ‘voertuig te water’ aan de Dr. Lelykade.

Het kleine donkere voertuig verdween razendsnel onder water tussen de steiger en de kademuur in. Omdat de brandweer niet met zekerheid kon vaststellen of er nog personen in het voertuig zaten werd er opgeschaald naar ‘middel duikalarm’.

Nadat twee duikers een zoekslag hadden gemaakt kon bevestigd worden dat er niemand meer in het voertuig zat. De grote kraan van de brandweer heeft daarba het voertuig uit het water getakeld.

Hoogstwaarschijnlijk was de bestuurder vergeten de handrem te gebruiken bij het parkeren. Hij meldde zich later bij de politie en kon nog wat persoonlijke bezittingen uit het doorweekte voertuig halen.

Deel dit bericht via: