Innovatief aan de wandel met De Scheveninger

942
0
Beeld: De Scheveninger

Scheveningen staat vooral bekend als vissersdorp en badplaats. Toch blijkt Scheveningen ook een broedplaats voor innovaties. De boulevard, Scheveningen Haven en de Noordzee vormen testlocaties voor allerlei digitale innovaties die maatschappelijke uitdagingen moeten oplossen.

Is zeewater straks ons drinkwater? Waarom varen we in de toekomst op waterstof? Maken robots na een zomerdag ons strand schoon? Kunnen sensoren onze beleving van geluid voorspellen en zo de overlast verminderen? En hoe zit dan met onze privacy en van wie is alle data?
Dit zijn zomaar wat vragen die de komende jaren beantwoord kunnen worden op Scheveningen.

Smart@Sea
Van 19 tot en met 27 september organiseert de gemeente samen met partners Smart@Sea. De Scheveninger besteedt de komende week uitgebreid aandacht aan deze Innovatiedagen op Scheveningen en organiseert speciaal voor hun lezers een aantal wandelingen om de innovaties met eigen ogen te ontdekken.

De eerste twee wandelingen vinden plaats op donderdagavond 24 september aanstaande. De eerste wandeling start om 17.30 uur de tweede om 19.30 uur. Om de wandeling veilig te organiseren kunnen er maximaal 15 deelnemers mee. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en vindt plaats in het gebied tussen Pier en Zwarte Pad.

Op vrijdag 25 september kan met De Scheveninger ook twee maal een bezoek aan de Haven worden gebracht. De rondleidingen daar starten om 13.00 uur en 13.30 uur ‘s middags en duren ongeveer een uur. Ook hier kunnen we maximaal 15 personen meenemen.

Meld u aan
Heeft u interesse om deel te nemen? U kunt zich opgeven via e-mail: info@de-scheveninger.nl. U kunt zich maximaal met tweetallen aanmelden voor één van de wandelingen. Geef dus duidelijk uw voorkeur aan voor dag en tijd.

Deel dit bericht via: