Groen licht voor Vreugdevuren Scheveningen en Duindorp

2776
0
Beeld: Dick Teske

De bouwers van het Vreugdevuur Scheveningen hebben afgelopen week een gesprek gehad met burgemeester Jan van Zanen. In het positieve gesprek hebben de bouwers te horen gekregen dat hun vergunningsaanvraag voor de komende jaarwisseling groen licht heeft gekregen. Ook de bouwers van Duindorp kregen goed nieuws. Ook hun vergunningsaanvraag is goedgekeurd door de gemeente.

“Na een jaar van afwezigheid kunnen we nu dus eindelijk weer beginnen met onze voorbereidingen van aankomende editie”, schrijft Vreugdevuur Scheveningen op hun Facebookpagina. De bouwers laten verder weten dat dit jaar, vanwege de maximale afmetingen van 10 bij 10 bij 10 meter, gekozen is om traditioneel te stapelen met de hand. “Zonder hulp van bouwmachines krijgt de jeugd aankomend jaar weer de kans om vanaf het begin tot het einde mee te helpen met het bouwen van het vreugdevuur.” Verder worden er rond het bouwen diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Zowel Scheveningen als Duindorp hebben de vergunning gekregen mits er een aantal voorschriften wordt gevolgd. Zo mogen alleen onbehandelde, droge, niet ge├»mpregneerde en niet herbruikbare houten pallets gebruikt worden, de stapel mag maximaal maar 10 bij 10 bij 10 meter worden en er zijn regels gesteld omtrent de weersomstandigheden tijdens de ontsteking van de vuren. “Met ons plan gaan wij terug in de tijd, een kleinere vuurstapel die volledig met de hand wordt opgebouwd. Uiteraard is dit een verschil met de stapels die voorheen opgebouwd zijn, maar wij zijn al blij dat we het vertrouwen hebben gewonnen om er weer een groot feest van te maken”, aldus Duindorp Vreugdevuur.

Deel dit bericht via: