Zeiljacht loopt aan de grond nabij Noordelijk Havenhoofd

3332
0
Beeld: Dick Teske

Een zeiljacht met twee opvarenden kwam zaterdagochtend in de problemen ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd.

Het jacht wilde waarschijnlijk de haven binnenlopen, maar door het onstuimige weer sloeg één van de opvarenden overboord. Hierop alarmeerde even voor 7.30 uur de andere opvarenden de hulpdiensten. Alerte surfers zagen de problemen ontstaan en schoten de van boord gevallen zeiler te hulp. De surfers brachten de zeiler naar de kant.

Ondertussen strandde het zeiljacht vlak voor de kust in de branding. De brandweer heeft de tweede opvarende van boord gehaald en daarna werd gezamenlijk met de KNRM gewerkt om het schip weer vlot te trekken.

Dit vergde enige moeite omdat het zeiljacht precies in de branding lag. Uiteindelijk kon het jacht binnen het uur worden vlotgetrokken en werd door de reddingboot Koos van Messel naar de haven van Scheveningen gesleept.

De twee opvarenden raakten niet gewond tijdens hun hachelijke avontuur.

Beeld: Dick Teske
Deel dit bericht via: