FIOD houdt verdachten aan in handel met vervalste merkgoederen

972
0

Op donderdag heeft de FIOD vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Den Haag. Zij worden verdacht van handel in vervalste merkgoederen, witwassen en uitkeringsfraude. Een man van 41 jaar uit Den Haag wordt verdacht van witwassen en een 22-jarige man uit Monster van handel in vervalste merkgoederen.

Bij de inval aan de Scholstraat donderdagochtend vroeg werden onder andere een auto, scooter en een motor in beslag genomen. Ook op andere plekken in het land werden woningen en bedrijfspanden doorzocht, hierbij werd beslag gelegd op administratie, contant geld en vervalste merkgoederen. Ook zijn accounts op Instagram, waar de vervalste merkgoederen werden aangeboden, in beslag genomen. De accounts zijn door de FIOD en het Openbaar Ministerie (OM) voorzien van banners.

De FIOD wordt bijgestaan door specialisten van de Douane om merkvervalsing te determineren. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De aangehouden verdachten zitten in beperkingen.

Deel dit bericht via: