Elf plannen genomineerd voor Noordelijk Scheveningen Begroot

583
0

De elf genomineerde plannen die kans maken op het wijkbudget van 30.000 euro voor het verbeteren van Noordelijk Scheveningen zijn bekend.

Zo zijn er onder andere plannen ingediend voor een buurtcamping om elkaar te leren kennen en samen te zijn in de natuur, het organiseren van een ludiek kunstevent met workshops en toegankelijke kunst voor jong en oud en het plaatsen van duurzame regentonnen om waterschaarste te voorkomen die daarnaast ook te gebruiken zijn als plantenbakken. Daarnaast slaan diverse initiatiefnemers de handen in één met ‘bomen in Scheveningen’ als gezamenlijk plan om de wijk groener te maken.

Stemmen
Afgelopen periode zijn er in totaal 49 diverse en uiteenlopende plannen ingediend voor het verbeteren van de wijk. Na een haalbaarheidscheck van de gemeente zijn er elf plannen geselecteerd waarop bewoners van Noordelijk Scheveningen vanaf dinsdag 8 september kunnen stemmen.
Iedere bewoner van 12 jaar en ouder uit Noordelijk Scheveningen ontvangt per brief een persoonlijke stemcode. Stemmen kan tot en met zondag 1 oktober aanstaande op de website van Noordelijk Scheveningen Begroot. Op donderdag 8 oktober aanstaande maakt de gemeente de winnende plannen bekend tijdens de Noordelijk Scheveningen Begroot prijsuitreiking. Dit zijn de plannen die het meest zijn gekozen door buurtbewoners en die samen binnen het budget van 30.000 euro passen.

Duindorp
Na de finale van Noordelijk Scheveningen Begroot zal het traject opgestart worden voor Duindorp Begroot. Ook Duindorp krijgt 30.000 euro om te besteden aan de door de bewoners zelf aangedragen initiatieven.

Deel dit bericht via: