Alternatieve jaaropening op de Eben-Haëzerschool

1246
0

De Eben-Haëzerschool opende het schooljaar anders dan gewoonlijk. Geen gezamenlijke opening met leerlingen, leerkrachten en ouders vanwege het coronavirus voor de christelijk-reformatorische basisschool uit het Statenkwartier. Wel met een bezoek van Tweede Kamerlid Roelof Bisschop (SGP), een gezonde snack en een tegelstickerwedstrijd.

Directeur Stephan van der Kolk, onderwijsassistent Dorien Oosterman en bouwcoördinator Cornel Stout zochten naar een leuke ‘binnenkomer’ voor het nieuwe schooljaar nu er geen gezamenlijke opening in een kerkgebouw kon plaatsvinden. “We zijn een school die christelijk basisonderwijs wil geven vanuit de Bijbel. Hierin bieden we passend onderwijs aan enkele leerlingen met een bepaalde zorgbehoefte”, legt juf Oosterman uit. “Dit schooljaar hebben we onze klusklas ingezet om gezonde snacks te maken en uit te delen om het schooljaar feestelijk te starten.”

Meester Stout regelde via ouders uit de achterban een bekende Nederlander, die geïnteresseerd bovenbouwers vertelde over het reilen en zeilen in de Tweede Kamer. “Meneer Bisschop had net het 9 uur durende debat over Grapperhaus achter de rug. De leerlingen stelden hem hele goede vragen. Zo wilde een plusklasleerling weten waarom de Kamerleden steeds via de voorzitter de ander aanspreken.”

De directeur spreekt ook van een geslaagde jaaropening: “Sinds de uitbreiding van onze school in 2019 met een etage erbij, kunnen we met de winnende tekeningen van de tekenwedstrijd de tegels in de toiletgroepen verfraaien. We hebben heel wat tekentalent op school, want er zitten prachtige exemplaren tussen. Het coronavirus zorgde vorig schooljaar voor thuiswerk-weken. Nu dwingt het ons opnieuw tot omdenken, wat dankzij ons enthousiast team, leerlingen en achterban heeft geresulteerd in een geslaagde opening van het schooljaar.”

Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer