Muzee opent culturele seizoen tijdens BinnenUit Festival

564
0
Beeld: Arnaud Roelofsz

Muzee Scheveningen kan terugkijken op een zeer geslaagd BinnenUIT Festival. In plaats van thuis op de bank te zitten, kon de buurt op het voorplein van Muzee afgelopen weekend genieten van live muziek, toneel en ‘spoken word’ ter opening van het nieuwe culturele seizoen.

Buurtbewoners kwamen uit hun huizen om naar de swingende muziek van jazzmuzikanten Michael Varekamp en Harry Emmery te luisteren. Zij speelden ‘bij Frits’, voor Koffiehuis ’t Pleintje. Daar waar je normaal alleen ‘s ochtends voor lekkere broodjes en een kop koffie kunt komen, was het even een jazzclub met bier en bitterballen. De buurmeisjes kwamen in pyjama met hun ouders luisteren en ook buurman Roland kwam met zijn dansschoenen naar buiten om een dansje doen.

Het publiek werd opnieuw verrast toen Henk Ammeraal en Annette van der Geest-Toet van Het Schevenings Toneel in één van de stijlkamers een stuk opvoerden. In Schevenings dialect wisten ze het publiek aan het lachen te krijgen. Ook wethouder Robert van Asten, die speciaal naar Muzee was gekomen voor de opening van het UIT Festival, kon er goed om lachen.

Het publiek werd door de goedlachse presentator, de 10-jarige Youssef, naar binnen geroepen. In de vernieuwde Scheveningenzaal ging het gevarieerde programma verder met zowel talenten uit de wijk als gevestigde artiesten. Louise de Zeeuw uit Scheveningen zong het nummer ‘Stay with me’ met Jennifer Ewbank. Populaire singer-songwriter Ewbank stond 18 jaar geleden ook al in Muzee, tijdens de Scheveningse Dag, en kon zich dit nog goed herinneren. Haagse artiest Aymar Torres speelde gitaar en zong zwoele songs in het Papiaments: daarmee was echte zomeravond-sfeer compleet.

Naast muziek was er tevens ‘spoken word’ te horen. De bevlogen woorden en perfecte timing van Glodi Mbwete betoverde het publiek. Beginnend dichter Jesper Trappenburg droeg voor het eerst zijn gedichten voor aan een gekluisterd publiek. Dat was een daverend succes: Trappenburg werd aangemoedigd om dit vaker te gaan doen.

Als klapper op de vuurpijl mocht wethouder Van Asten als eerste de tentoonstelling ‘Scheveningen (op z’n) Hondjes’ bewonderen. Deze tentoonstelling is vanaf volgende week geopend voor het publiek.

Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer