Speciale paddle out herdenking voor slachtoffers surfdrama

1673
0
Beeld: Dick Teske

Donderdagochtend vond de paddle out herdenking plaats voor vijf surfers, die begin mei omkwamen bij het drama nabij het Noordelijk Havenhoofd. Door de sterk veranderende stroming, harde wind en enorme schuimvorming kwamen surfers Joost, Sander, Pim, Max en Matthijs plots problemen. Ondanks snel ingrijpen van de hulpdiensten kwamen de watersporters te overlijden.

Donderdag gingen even na 11.00 uur de eerste surfers het water in voor het paddle out ritueel. Enkele tientallen meters uit de kust vormden de paar honderd surfers kringen in het water en hielden een moment stilte. Ook werden er bloemen in het water achtergelaten. Naast de surfers waren ook de hulpdiensten in grote getale bij de herdenking aanwezig. Het incident had ook op hen een enorme impact.

Aan het eind van de paddle out werd er in de kring met de handen zeewater omhoog geslagen. Toeschouwers, die zich op het havenhoofd en op het strand hadden verzameld, applaudisseerde. Daarna keerde de surfers weer terug naar het strand. Op dat moment ontstonden ook plots enkele golven en pakte sommige surfers nog een golf mee als eerbetoon aan de vijf omgekomen mannen.

Deel dit bericht via: