Werkzaamheden tramsporen lijn 1 begonnen

1416
0
Beeld: De Scheveninger

Maandag zijn de werkzaamheden gestart aan het traject van tramlijn 1 om deze geschikt te maken voor de nieuwe trams, die er in de toekomst moeten gaan rijden.

De nieuwe voertuigen zijn comfortabeler, kunnen meer reizigers vervoeren en zijn beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dit is niet alleen gewenst maar ook verplicht. Langs de route komen nieuwe halteperrons die voldoen aan de toegankelijkheidseisen zodat iedereen zelfstandig met de tram kan reizen. De nieuwe haltes krijgen moderne digitale borden met vertrektijden en nieuwe wachtruimtes.

Op dit moment is het gedeelte tussen de Prins Willemstraat en de Gevers Deynootweg afgesloten. Tijdens de werkzaamheden rijdt tramlijn 1 niet tussen halte Kneuterdijk en Scheveningen Noord. HTM zet vervangend vervoer in. Verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden duren tot juli 2021.

Deel dit bericht via: