Ondanks regen flinke opkomst bij demonstratie tegen overlast

1323
0
Beeld: Dick Teske

Vrijdagavond lieten een paar honderd Scheveningers van zich horen tijdens de speciale demonstratie tegen overlast, die werd gehouden op de Scheveningse boulevard.

Met luide muziek van een Brass Band werd de aandacht getrokken. Ter hoogte van de rotonde aan de Vissershavenweg was een klein podium waarop Lars van Maarseveen, de initiatiefnemer van de demonstratie, daarna de demonstratie aftrapte. Daarna waren het Frans de Graaf (VVD), RenĂ© Oudshoorn (Hart voor Den Haag), Sebastian Kruis (PVV) en Dennis Groenewold (D66), die het woord namen en hun steun voor de Scheveningers uitspraken. “Ik hoop echt dat we onze politieke verschillen opzij gaan zetten en samen gaan werken naar die oplossing toe, want dat verdienen jullie op Scheveningen”, aldus Groenewold.

Na de sprekers werd er in een stoet over de boulevard gelopen richting het Kurhaus, dit onder de muzikale begeleiding van de Brass Band. De demonstratie werd twee keer kort onderbroken vanwege hevige regenval, maar na een kort schuilmoment werd er weer dapper doorgewandeld. Ondanks de behoorlijke regenval bleef er nog een flinke groep deelnemers over, die bij het eindpunt ter hoogte van het Kurhaus nog even kort samenkwam. Hiermee werd de demonstratie afgesloten.

Beeld: Dick Teske
Deel dit bericht via: