Man opgepakt voor pogingen beroving, mishandeling en aanranding

1267
0

Een 41-jarige Hagenaar maakte het dinsdagavond wel heel erg bont in de omgeving van de Scheveningseweg. Hij probeerde meerdere mensen te beroven, mishandelde daarbij een vrouw en randde een andere vrouw aan. De man werd na diverse meldingen omstreeks 20.00 uur door de politie gearresteerd.

De politie begon hun zoektocht naar de man na een melding van een vrouw, die op de Ary van Spuyweg werd mishandeld door een man met een oranje trui aan en die probeerde haar telefoon en tas te stelen. Toen dit niet lukte, ging de man ervandoor richting de Scheveningseweg.

Kort daarna kwam bij de politie een andere melding binnen van twee, vermoedelijk Duitse, vrouwen waarvan er één op de Scheveningseweg was aangerand door een man. Ook haar probeerde hij te beroven, maar dit lukte niet.
De man ging vervolgens op een bankje zitten aan de Scheveningseweg. Toen een bellende passant langsliep, probeerde de man zijn telefoon te stelen. Ook deze poging slaagde niet. De man met de oranje trui ging er vandoor en het slachtoffer belde meteen 112. Hij bleef de verdachte achtervolgen tot de gewaarschuwde agenten hem konden aanhouden op de Scheveningseweg.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van bovenstaande incidenten. Ook zou de politie graag spreken met de, vermoedelijk Duitse, vrouwen die de melding van aanranding en beroving maakten. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Bel dan met 0900 8844 voor de politie Den Haag. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Deel dit bericht via: