Demonstratie voor een mooier en veilig Scheveningen

3965
0
Beeld: Dick Teske

Aanstaande vrijdag wordt er een demonstratie gehouden voor een veiliger Scheveningen. Lars van Maarseveen is de initiatiefnemer van de demonstratie en hij krijgt bij de organisatie hulp van Roos Padmos, die begin juli al de vrouwendemonstratie op de boulevard organiseerde.

“Elke wijk op Scheveningen heeft zijn eigen overlast. Voor de een is het de parkeeroverlast, voor de ander zijn het de racende motoren. Maar wat mij uiteindelijk triggerde voor deze demonstratie, was die steekpartij bij de Pier”, legt Lars uit. “Eigenlijk was er vanaf maart al overlast. Het werd telkens een beetje meer. Toen kreeg je dat weekend dat het zo enorm druk was, dat was echt niet normaal. En toen kwam maandagavond die steekpartij er overheen. Ik was maandag met mijn kinderen naar de boulevard geweest. ’s Middags, dus niets spannends hoor. Maar je zal er potverdorie om 18.30 uur tussen lopen met je kinderen, dus dat was voor mij het punt om te zeggen: tot hier en niet verder.”

De demonstratie start vrijdag 28 augustus aanstaande om 19.00 uur bij de rotonde op de Strandweg/ Vissershavenweg. Een aantal sprekers zullen kort het woord voeren, waarna er over de boulevard naar de Pier wordt gelopen onder muzikale begeleiding. Daar wordt de demonstratie afgesloten. “Belangrijk is dat men in ieder geval aanwezig is bij de start van de demonstratie. We moeten echt met Scheveningen als geheel opstaan om te zeggen: ‘nu is het klaar’ en vooral ‘gemeente ga actie ondernemen!’”, aldus Roos. “Of je daarna besluit mee te lopen naar de Pier, is aan de deelnemers zelf. Ik kan me voorstellen dat als je wat ouder bent of slecht ter been dat je niet helemaal tot het einde meeloopt. We gaan gewoon met z’n allen een boulevardje pikken zoals het hoort”, besluit Lars.

Lees het volledige interview in De Scheveninger van 25 augustus.

Deel dit bericht via: