Vernieuwen tramsporen lijn 1 en riolering

877
0
Beeld: Google

Om de stad en het strand bereikbaar te houden voor steeds meer reizigers past de gemeente de route van tramlijn 1 aan, zodat deze geschikt is voor de nieuwe lagevloerstrams, die vanaf 2026 gaan rijden. Ook wordt de riolering in de Prins Willemstraat vernieuwd.

De werkzaamheden in de Prins Willemstraat, Jurriaan Kokstraat, Badhuiskade en Gevers Deynootweg starten op 31 augustus aanstaande en duren tot en met mei 2021. Tijdens de werkzaamheden rijdt tramlijn 1 niet verder dan de Grote Kerk en worden er vervangende bussen ingezet. Bus 22 en 28 rijden om via de Kanaalweg – Haringkade – Stevinstraat.

Wat er verandert
De tramhalte op de Badhuiskade komt in het midden van de weg, en er komen bredere en langere perrons bij de halte Keizerstraat. De fietspaden worden breder en er komen aparte fietspaden bij de haltes Keizerstraat en Badhuiskade. De tramhalte in de Jurriaan Kokstraat bij de Albert Heijn wordt langer, en het riool in de Prins Willemstraat wordt vernieuwd.
De nieuwe middenhalte Badhuiskade wordt pas gebruikt als de nieuwe trams – die aan beide kanten deuren hebben – er zijn. Bij de huidige trams zit er een deur aan één kant waardoor u nog niet op het perron kunt uitstappen. Daarom komt er eerst nog aan beide kanten van de straat een tijdelijke halte voor de tram. Door de werkzaamheden verdwijnen er 16 van de 110 parkeerplaatsen.

Overlast
De werkzaamheden zorgen voor overlast. Bewoners en ondernemers langs het werkterrein krijgen te maken met stof en geluid en de straat ligt lange tijd geheel open. Langs het werk komen loopplanken zodat huizen en bedrijven toegankelijk blijven. Weggebruikers in de directe omgeving krijgen te maken met wegafsluitingen en extra verkeersdrukte. Houd vanaf 31 augustus 2020 rekening met extra reistijd. Maak gebruik van de omleidingsroutes en pak de fiets als dat kan.

Meer weten?
Tijdens de herinrichting worden omwonenden tijdig op de hoogte gehouden van de werkzaamheden en omleidingsroutes. Meer informatie over de werkzaamheden, planning, omleidingsroutes en actuele vertragingstijden is te vinden op Facebook.

Deel dit bericht via: