Steekincident bij de Scheveningse Pier

11028
0
Beeld: Dick Teske

Maandagavond, even voor 18.30 uur, vond op de Scheveningse Pier een steekincident plaats. Op beelden is te zien dat er bij het incident ook een vuurwapen is getrokken.

Volgens de politie is er bij de opgang van de Pier één persoon neergestoken. Voor het incident zijn meerdere ambulances en de traumahelikopter opgeroepen. De politie heeft de ingang van de Pier afgezet.

Het 19-jarige slachtoffer raakte levensbedreigend gewond en de hulpdiensten zijn lange tijd bezig geweest om hem te stabiliseren. Het slachtoffer werd even na 19.00 uur in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Later op de avond maakte de politie bekend dat de 19-jarige Rotterdammer in het ziekenhuis is overleden aan zijn verwondingen.

Op social media gaat inmiddels een filmpje rond van het incident, want zijn oorsprong vond op het bovendek van de Pier. Op het filmpje is te zien dat een groep jongeren op het bovendek staat luisterend naar muziek. Plots klinkt er geschreeuw en beginnen een aantal jongeren te rennen. Dan komt het latere slachtoffer door het beeld gerend met in zijn kielzog een andere jongen met een getrokken wapen. De filmer rent daarna in paniek naar beneden en lijkt in straattaal te zeggen dat er is gestoken en geschoten.

Screencapture uit het filmpje.

Er zijn inmiddels twee verdachten opgepakt voor het steekincident. De aanleiding van het steek/schietincident zou liggen in een ruzie tussen twee Drill rapgroepen. De politie roept getuigen op, die iets gezien hebben van het incident, zich te melden.

Beeld: Dick Teske
Beeld: Dick Teske
Deel dit bericht via: