Scheveningse vuurtoren wederom donker

1983
0
Beeld: Dick Teske

Het gaat niet helemaal goed met het licht van de Scheveningse vuurtoren. In de nacht van donderdag op vrijdag brandde de felle lamp wederom niet.

Afgelopen week was het ook al raak. Zondag 26 juli merkte fotograaf Dick Teske plots op dat de vuurtoren donker bleef. Rijkswaterstaat werd ingelicht en maandagochtend werd direct een monteur naar de Scheveningse vuurtoren gestuurd om te kijken wat er aan de hand was. Het bleek een kapot onderdeel te zijn en na vervanging scheen ’s avonds het licht van de vuurtoren weer over Scheveningen.

Helaas was dat van korte duur, want donderdagavond was het weer gedaan met het licht. Wederom brandde de grote lamp van de Scheveningse vuurtoren niet. Rijkswaterstaat heeft de melding doorgezet, dus met een beetje gelukt zal het licht vrijdagavond weer schijnen.

Archiefbeeld: De Scheveninger
Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer