TaalTaal: “We hebben meer zelfvertrouwen om Nederlands te spreken”

629
0

Het is een zonnige vrijdagmorgen als een groepje zichtbaar opgeluchte mensen neerstrijkt op een Schevenings terrasje. “Ik was zo zenuwachtig voor de eindtoets!”, roept Anna uit Italië. Volgens docent Evelien was al die stress niet nodig en hebben de deelnemers een prima resultaat behaald. Helaas is het nu tijd voor afscheid en een welverdiend ‘bakkie troost’ voor de zes gemotiveerde cursisten van de TaalTaal cursus ‘Nederlands Onderdompeling 3’.

Op vrijwel alle (talen)scholen werd de afgelopen maanden voornamelijk online les gegeven. Inmiddels is het bij Taleninstituut TaalTaal in Scheveningen ook weer mogelijk om op locatie les te krijgen in kleine groepjes. De cursus Nederlands Onderdompeling 3 is een intensieve cursus van slechts twee weken en bedoeld voor mensen die al enige basiskennis hebben van het Nederlands. Ze zijn voldoende ingeburgerd en kennen genoeg woorden om een gesprekje te kunnen voeren over dagelijkse bezigheden. Veel mensen hebben echter last van spreek-angst en ze vinden het moeilijk om grammaticaal correcte zinnen te maken.

Zo ook deze ‘Onderdompelaars’: Martin uit Engeland, Yui uit Japan, Marsha uit Iran, Anna uit Italië, De Windy uit Indonesië en de half Iraanse Aïscha uit Italië. Martin woont momenteel in Hong Kong voor zijn werk. Hij heeft een Belgische vriendin en wil naar eigen zeggen van het Vlaamse accent af. Martin: “Ook wil ik begrijpen wat mijn Vlaamse schoonmoeder nu eigenlijk zegt, haha!” De Japanse Yui is bloemist en wil zich graag blijven ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor Marsha uit Iran, zij is ingenieur en op zoek naar een nieuwe baan. De Italiaanse Anna heeft een bijzondere passie voor het ontwerpen van kinderkleding. Haar droom is om ooit een eigen kinderkleding winkel te openen. De Windy uit Indonesië werkte als verpleegkundige in Duitsland en wil haar beroep ook in Nederland oppakken. Last but not least is daar Aïscha uit Italië, een half Iraanse dame die vooral erg nieuwsgierig is naar Nederlandse literatuur.

Na twee weken Nederlands, Nederlands en nog eens Nederlands, is de groep het roerend met elkaar eens: “Wij hebben veel meer zelfvertrouwen gekregen om Nederlands te spreken!” Yui voegt hier grinnikend aan toe: “En ik heb óók geleerd beter te luisteren.”

Wil jij ook een taal leren? Bij TaalTaal zijn er vanaf september weer cursussen in twintig talen, waaronder Nederlands, Engels, Spaans, Frans, maar ook talen als Japans en Russisch. Alle cursussen zijn dan naar verwachting in persoon. Er zijn ook open dagen op 9 en 12 september. Een gratis intake kunt u aanvragen via taaltaal.nl/intake. Voor meer informatie: taaltaal.nl en 070-3226091.

Deel dit bericht via: