Fysiotherapeut Dijkhuizen draagt het stokje over

2640
0
Beeld: Dick Teske

Na 40 jaar in het vak te hebben gezeten, vindt fysiotherapeut Peter Dijkhuizen het tijd om het stokje van zijn praktijk Fysiotherapie Scheveningen aan de Haringkade over te dragen en te gaan genieten van een welverdiend pensioen.

Peter begon als fysiotherapeut in de Neptunusstraat. “Daar heb ik zo’n 12 jaar gezeten. Toen hebben we het initiatief genomen om Gezondheidcentrum Scheveningen op te richten, hier aan de Haringkade. Dat is ook alweer 28 jaar geleden”, vertelt Peter. “Daarnaast kom ik ook al 40 jaar in diverse verzorgingstehuizen zoals De Thuishaven en voorheen Duinrust. En sinds de opening 15 jaar geleden heb ik ook een praktijk in In-Tension.”

Bij In-Tension Health Club aan de Marcelisstraat liggen ook de roots van de opvolger van Peter. Jeroen Spaans liep hier stage als trainer, maar heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot zeer kundig fysiotherapeut. De samenwerking tussen de twee fysiotherapeuten zorgde ervoor dat Fysiotherapie Scheveningen ook de komende jaren in Scheveningse handen blijft. “Het is wel grappig, want ik heb Jeroen – toen ‘ie nog een klein ventje was – ook zelf behandeld hier. Het is toch fijn, dat ik het kan overdragen aan een echte Scheveninger.”

Terugdenkend schat Peter dat hij zo’n 10.000 duizend verschillende patiënten heeft gezien de afgelopen 40 jaar. “En bij elkaar zijn dat tussen de 220.000 en 230.000 behandelingen geweest.
Het is nooit gaan vervelen, nee. Juist dankzij de grote variatie aan patiënten. Ik behandel de ouderen uit De Thuishaven, maar ook de diplomaten die tijdelijk op Scheveningen zijn, of de Bekende Nederlanders die hier wonen, maar ook de gewone Scheveninger met een acuut probleem. Zo blijft het boeiend.”
Die acute problemen komen de laatste zes jaar bij Peter binnen via een zogenoemd Traumanetwerk. Peter stond aan de wieg van dit netwerk van chirurgen, artsen en fysiotherapeuten, waarbij patiënten na een traumatisch letsel door nauwe samenwerking sneller op de juiste plek terechtkomen.

Afscheid
Op 31 juli aanstaande is de laatste werkdag van Peter bij Fysiotherapie Scheveningen. “Gelukkig heb ik genoeg andere hobby’s om me bezig te houden. Beetje tuinieren en sporten enzo. Maar ik zal mijn patiënten wel ontzettend gaan missen, de meeste zijn door de jaren heen echt vrienden geworden”, vertelt Peter. “De bedoeling was om een grote afscheidsreceptie te houden, maar gezien het hele coronagebeuren is dat helaas niet mogelijk. Dus ik zou graag langs deze weg afscheid willen nemen van iedereen en iedereen willen bedanken voor de afgelopen 40 jaar!”

Wilt u Peter nog een berichtje sturen naar aanleiding van zijn afscheid van Fysiotherapie Scheveningen, dan kunt u dit mailen naar: fysiotherapiepdijkhuizen@hetnet.nl

Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer