Overlast op Scheveningen zichtbaar aangepakt

7450
0
Beeld: Dick Teske

Naar aanleiding van de overlast, die menig Scheveninger de afgelopen maanden ondervond, heeft de gemeente stappen genomen om de overlast zoveel mogelijk de kop in te drukken.

In een brief die vanuit het stadsdeel is verstuurd meldt stadsdeeldirecteur Mendy van Veen dat er al ‘veel boetes’ zijn geschreven voor onder andere verkeersovertredingen, openbare dronkenschap en het veroorzaken van geluidsoverlast. Ook zijn er diverse aanhoudingen verricht.

Controles
De extra maatregelen die zijn genomen in strijd tegen de overlast resulteerde het afgelopen weekend in grootschalige controles die in het havengebied werden gehouden. De controles waren een samenwerking tussen politie, handhaving, belasting en douane.

Zaterdag en zondagavond werden diverse voertuigen bij de controleplaats aan de Vissershavenweg gecontroleerd. De voertuigen waren dan al een ANPR-voertuig gepasseerd, die de kentekens natrekt op bijzonderheden. Op Scheveningen stonden twee van deze speciale wagens opgesteld. Voertuigen die een zogenoemde ‘hit’ opleverden werden door motorrijders van de politie naar de controleplaats begeleidt.
Ook op andere plekken waren onder meer parkeerbeheer en het drank- en horecateam van de gemeente druk bezig met controles. De weekendactie leverde honderden boetes op voor parkeren. Verder werden er boetes uitgedeeld voor te hard rijden en onnodig toeteren.

De weersomstandigheden waren niet optimaal, zaterdagavond bijvoorbeeld kwam het met bakken uit de lucht. Dit zorgde voor het nodige commentaar online, waarom er juist nu gecontroleerd werd terwijl de notoire overlastgevers zich niet laten zien met regen. De politie laat weten dat deze grote controles, waarbij verschillende disciplines samenkomen, lange tijd van te voren worden ingepland.

Ingrepen
Naast controles en meer handhaving op straat zijn er dinsdagochtend ook verkeersdrempels geplaatst op de Vissershavenweg. Het stuk tussen de Vissershavenstraat en de Treilerdwarsweg werd veelvuldig als racebaan gebruikt. De verkeersdrempels zouden dit racegedrag moeten afremmen.

Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer