Burgemeester onthult nieuw beeld in Westbroekpark

1530
0

In het Westbroekpark, in de tuin van restaurant Greens in the Park, is vrijdagmiddag het nieuwe zogenaamde ‘wisselbeeld’ onthuld door burgemeester Jan van Zanen.

“Beelden geven aan zo’n mooi park, toch nog iets extra’s. En het is, volgens mij, ook iets typisch Haags. Al ben ik nog maar een beginner”, sprak de burgemeester voorafgaand aan de onthulling.

Het Westbroekpark telt 18 vaste beelden van kunstenaars uit de eerste helft en het midden van de 20e eeuw. De kunstenaars hebben allen een relatie met Den Haag. Jaarlijks wordt een negentiende beeld, het zogenaamde wisselbeeld, geplaatst. Dit beeld is een werk van één van de kunstenaars aangesloten bij het collectief Art & Jazz.

Dit jaar is de keuze gevallen op een bronzen torso van beeldhoudster Sandra Simonis. “Het is een torso geworden. Ik ben dol op torso’s. Het past goed bij het verbeelden van de innerlijke kracht. Voor mij was altijd de rug favoriet om aan te werken. De kracht en zachtheid in de spieren komt daar het best naar voren”, aldus Sandra.

Art & Jazz organiseert in samenwerking met restaurant Greens wandelingen langs de beelden in het Westbroekpark.

Deel dit bericht via: