VVD: “Haal oude Scheveningse golfbrekers weg”

4226
0
Beeld: De Scheveninger

De VVD heeft het initiatief genomen om de veiligheid van het strand te verbeteren. Raadslid Ayse Yilmaz vindt dat het strand opgeruimd, mooi en veilig moet zijn en dat de oude golfbrekers daar afbreuk aan doen. Yilmaz: “De golfbrekers hadden in het verleden een duidelijk nut en noodzaak, die zie ik nu niet meer. De golfbrekers zorgen nu juist voor potentieel gevaarlijke situaties.” De golfbrekers zijn deels onder het zand komen te liggen door de verbreding van het strand een aantal jaar geleden en veroorzaken zogenoemde ‘muien’ en onvoorspelbare stromingen.

De liberalen vragen al langer om aandacht voor de voormalige golfbrekers. In 2012 en 2014 is het vraagstuk ook al eens ter tafel gekomen, de liberalen vinden dat resultaat te mager. “Wij zijn van de firma: Scheveningen, nóg mooier en we willen onze naam eer aan doen. De golfbrekers passen daar wat ons betreft niet meer in, dus waarom halen we ze niet weg?”, aldus raadslid Yilmaz.

De golfbrekers hadden in het verleden een duidelijk nut door te zorgen dat niet al het strand werd weggeslagen door de zee. Met de komst van de zandmotor is die werkelijkheid verleden tijd. De VVD vindt dat de voormalige golfbrekers vooral vervelende situaties kunnen veroorzaken. Yilmaz: “De waarschuwingsborden zijn gewoon niet voldoende. De wethouder moet van goede huize komen om ons te overtuigen dat de status quo voldoende is.”

Deel dit bericht via: